marți, 26 februarie 2013

Privirea în swing (I) - De ce swing-ul nu e doar simplu sex cu alți parteneri

Untitled

Swingerii sunt deseori acuzați de ipocrizie: cum că maschează sub termenul pompos de swing banala dorință (provenită, evident, din plictiseală sau lipsă de iubire pentru partener) de a face sex cu altcineva. E o viziune nu doar simplistă și reductivă, dar e una care ignoră un element esențial în swing.

Spre deosebire de simplul sex cu un altcineva (aventura, one night stand-ul, sexul cu amantul/amanta), aproape toate formele de swing-ul implică ceva fundamental - privirea partenerului. Nu doar faci sex cu altcineva (deși, cum spuneam, există forme de swing care nu presupun schimbul de parteneri), ci îți și privești partenerul interacționând erotic cu altcineva în timp ce ești privit la rândul tău de partener sau, pur si simplu, doar faci sex cu partenerul tău sub privirea altuia/altora, privindu-i în același timp pe aceștia.

Iar privirea asta e unul dintre factorii care nu doar amplifică excitement-ul, dar îi conferă și caracterul ăla care face interacțiunea din swing unică - unică nu doar față de celelalte feluri de a face sex, ci unică de fiecare dată, unică pentru că privești alți oameni, alte corpuri, sau ești privit de altcineva...

Și nu, nu e vorba nici măcar de faptul că swingerii, la fel ca ceilalți contemporani, sunt produsul și sclavii unei culturi a imaginii. Evident, este și asta, dar swingul nu e doar o înlocuire a pornografiei electronice mimate de pe tv sau internet cu una care se desfășoară live, sub ochii tăi. Privirea nu doar surprinde un act sexual cât se poate de real și explicit, ci pătrunde în intimitatea autentică a unor persoane reale care trăiesc, în acel moment, sexul. Și e un joc voyeurist - exhibitionist în care privirii străine i se dezvăluie o anume formă de intimitate care altfel rămâne ascunsă în spatele ușilor dormitorului și, în același timp, privirii familiare a partenerului i se dezvăluie o nouă intimitate, vag străină.

Una dintre cele mai intense partide de sex trăite vreodată de mine a fost într-o noapte de swing când, în timp ce o pătrundeam pe Albertina, o priveam cum, aplecată deasupra celeilalte tipe aflată în pat cu noi, o mângâia, îi săruta sânii sau îi culegea de pe buze gemetele și respirația sacadată pe care i-o provoca acesteia partenerul ei. Iar experiența definitorie în ceea ce privește swingul a fost acel moment când am putut privi, de la câțiva zeci de centimetri distanță, primul orgasm al Albertinei pe care i-l producea altcineva, dar la care eram martor. Imaginea trupului persoanei iubite străbătut de tremurul unui orgasm la care n-am contribuit în mod direct, dar despre care știam că prezența și privirea mea l-au amplificat la cote rar (sau ne)atinse până atunci, e una nu doar incredibil de puternică, dar și una care mi-a dezvăluit un sentiment despre a cărui existență habar nu aveam. Nu, nu e vorba de gelozie, ci de un sentiment total opus ei. Nu întâmplător, probabil, în română nu poartă un nume. În engleză, termenul e ”compersion”. Dar despre el și despre cum îl trăim, o să citiți în postări viitoare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu